Fjernvarmeforsyning omkring barmarksværker

 Hvis temperaturen i fjernvarmenettet sænkes fra 70 c’ til 45 c’ vil nogle forbrugere ikke kunne forsyne deres husstande hvorfor den nødvendige forsyning skal leveres ved varmepumper som yder en høj temperatur.  Følgende er mulig se.

 

Villy Poulsen laver herefter en rationel nedskydning metode feks. monteret på en lastbil kran som her se.

 

Ved en Vandradiator som ikke har behov for frostsikring kan en radiator på 20 – 30 m laves på under 30 min. Når der er behov for energi påfyld til jordradiator lukkes alle husstande (via mobilnet) som ikke har varmepumper. Fremløbsvand fra værk (45 c’) ledes nu gennem husstandes bestående radiatorsystem og køles måske til 35 c’. Der påfyldes nu energi til jordradiator ved at køle disse 35 c’ til feks. 25 c’ via varmeveksler til jordradiator. Når dette kolde returvand nu ankommer til værk opvarmes dette via solfangerdam, hvis der er den for nødende energi her. Hvis ikke startes varmepumpe ved værk og returvand opvarmes via denne, med energi fra solfangerdam inden dette nu ledes til varmeværkets normale akkumuleringstanke.

Varmepumper i husstande       

Til Husstande med høj forsyningstemperatur kan denne opstilling i mange tilfælde løse varmebehovet med denne opbygning vil det bestående radiatorsystem levere en del af husstandens forbrug via fremløbstemperatur på 45 c’  fra værk, hvorfor opstillingen er så langt at foretrække i det en del af forsyning kommer fra solfangerdam eller kraftværket.  se.

 

 

 

Denne varmepumpe hvor hele beboelsen skal forsynes via det bestående radiatorsystem. Se. fig.

 

 

 

 

Selvstændig Varmepumpe med fuld varmeforsyning til beboelse.

Da jordradiator er lodret skal der tilrøres energi fra feks. en solfanger for at energi er tilstede når varmepumpe skal levere energi til beboelse. 

her en opstilling med 5000 l tank til dels isning men også akkumulering af solenergi. 

 

  

 

 

Isningsradiator og Varmepumpe ved CO2

her opbygning af isradiator med afisning se.

Tilgang og afgang fra radiator til varmepumpe skal ske så der ikke sker isning på disse evt. ved at lade fremføringen ske under radiator i sand.

For at den beholder hvor isningen den sker i om sommeren kan opvarmes betydelig pga. af solen skal der laves en sikring så trykket ikke stiger i system måske følgende kan løse dette se.

beholder nedgravet: Her kan temp. styres så CO2 dampe kan søge hertil og kondensere og blive til væske og herved opsamles i beholder. Når CO2  skal benyttes til ”energitransportør” i systemet hæves temp. i beholder og CO2 koger og søger ud i system pga. temp. forskel.